Ivan Okmažić dalje osvaja

Ivan Okmažić, osvojio je još jednu titulu Državnog prvaka u Eliminatoru i Kup Hrvatske u brdskom biciklizmu za 2022.

Ovaj vikend u Metkoviću je održano prvenstvo u Eliminatoru za 2022., i finalna utrka Kupa Hrvatske, u izvrsnoj organizaciji, BK ‘ Metković’, po zajedničkom nazivu “Neretvanski đir”.
U subotu se vozilo državno prvenstvo u eliminatoru. Eliminator je disciplina MTB-a koju karakterizira kratka i brza staza, a startaju samo po 4 vozača tako da se vozi na ispadanje. Prva dvojica iz skupine prolaze dalje i tako da finala. Ove godine su nastupila dva vozača BK ‘Makarske’, Ivan i Luka Okmažić. Nakon kvalifikacija momci su se našli u polufinalu, svaki u svojoj grupi te su se obojica uspješno kvalificirali u finale. Tako je BK ‘Makarska’ imala dvojicu vozača u finalu i minimalno jednu medalju. Finale je bilo jako teško, utrka je bila zanimljiva od starta do cilja, s promjenama na čelu utrke. Na kraju je Ivan uspješno izborio prvo mjesto i obranio titulu državnog prvaka u eliminatoru u seniorskoj kategoriji.
Luka je na kraju zauzeo četvrto mjesto, nakon brze i teške utrke. To je bio prvi dan biciklističkog vikenda.
U nedjelju je slijedila cross country utrka u  Olimpijskom maratonu(XCO), posebno uređena staza u Predolcu.
 Opet su nastupili Luka i Ivan. Za razliku od sunčane subote, u nedjelju je bila kiša. Od samog starta Ivan je napao i držao prvo mjesto u utrci. No u trećem krugu je probušio zadnju gumu. Problem je bio što je bio dosta daleko od tehničke zone u kojoj je dopušteno mijenjanje kotača i popravljanje tehničkih defekata. Ivan nije posustao, na praznoj gumi je vozio više od pola kruga, a na mjestima je trčao i tako došao do tehničke zone. Kada je stigao u zonu, tek tada ga je prešao drugoplasirani Slovenac. Nakon mijenjanja kotača, nastavio je voziti utrku do kraja, ali više nije uspio vratiti poziciju prije defekta.
Na kraju Ivan u cilj ulazi kao drugi.
Luka je tu utrku XCO  odvozio u svom tempu, ne ganjajući previše rezultat.
Na kraju je završio 19.
Ovo je bila posljednja utrka Kupa Hrvatske u ovoj godini, pa je slijedila i dodjela za prva mjesta.
 Naš Ivan je ove sezone pokazao da je najbolji hrvatski junior, te je sa maksimalnih 500 bodova uzeo titulu pobjednika Kupa Hrvatske.
Još jedna odlična sezona je iza nas i čestitamo našim takmičarima, timu koji ih je pratio na međunarodnim i nacionalnim nastupima.
Potrebno priznanje Nenadu Okmažiću i obitelji na izvanrednim naporima, kako bi sve skupa završilo sa ovakvim rezultatima.
Za BK ‘Makarsku’
tajnik Nenad Židić