IVAN OKMAŽIĆ OSVOJIO KUP HRVATSKE NA 27.XCO SAMOBOR 2020.

Nakon osvojenog nacionalnog prvenstva u MTB –USPONu BK „Makarska“ je nastavio sa odličnim rezultatima i to na 27.izdanju međunarodne MTB utrke XCO Samobor koja je i ove godine uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije /UCI/ kao Class 1 utrka.

Iako je ukupan broj natjecatelja bio manji nego prošlih godina zbog ograničenja prelazaka granica zbog korona virusa, na utrci je ipak bilo nešto inozemnih natjecatelja među kojima i jedno iznimno zvučno ime. Naime, jučer je na samoborskoj stazi nastupio Vlad Dascalu iz Rumunjske, član ekipe Team Trek Pirelli, koji je aktualni svjetski prvak do 23 godine.
Na ovoj utrci Makarani su bili odlični, te na kraju osvojili i prvo mjesto u kadetima (U17), a poretku klubova (bodovanje klubova radi se samo za hrvatske klubove) od 27 klubova koji su nastupili, BK „Makarska“ je bila 10. što je i prošlogodišnji plasman u Kupu Hrvatske- XCO.
Po vrlo vlažnom,blatnjavom i skliskom terenu samo najbolji su uspjeli doći do cilja: Ivan Okmažić, kadet nakon 3 kruga od 4.100 m osvojio je Kup u vremenu od 48;50, sa 2;58 prednosti pred drugoplasiranim.
Luka Okmažić je u kategoriji juniora, nakon 4 ista kruga došao je 7. sa vremenom od 1:15;47 u jakoj konkurenciji gdje je Kup osvojio domaći takmičar i najbolji hrvatska junior u MTB- Fran Bošnjak.