IVAN OKMAŽIĆ PONOVNO DRŽAVNI PRVAK

Ivan Okmažić je ponovo osvojio naslov državnog prvaka Hrvatske i to u seniorskoj konkurenciji, ovog puta u kategoriji ELIMINATOR (XCE).

U organizaciji Biciklističkoga kluba ‘Metković’ u Metkoviću se ovoga vikenda 25. i 26.9. održao se ‘Neretvanski đir, odnosno dvije zanimljive biciklističke utrke.
Tako je u subotu održana MTB utrka u disciplini eliminator ‘XCE Metković 2021’. Na stazi dugoj 600 m u starom dijelu grada, svoje sposobnosti pokazalo je 110 natjecatelja u svim kategorijama.
Seniori
Prvo mjesto – Ivan Okmažić, BK Makarska
Drugo mjesto – Stjepan Hunjak, MBK Črni Vrh
Treće mjesto – Matija Trstenjak, BK Mura Avantura
Četvrto mjesto – Luka Okmažić, BK Makarska
‘Neretvanski đir’ nastavio se i u nedjelju, a natjecatelji se preseleli na Predolac gdje se održala i istoimena međunarodna utrka ‘UCI class 1 XCO Predolac’ koja se od ove godine boduje za i za premijer ligu BiH. Domaćini su pripremili 4500 metara dinamične i zahtjevne staze na kojoj su svoje sposobnosti pokazali natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Italije, Francuske, Češke, Crne Gore, Slovenije.
U kategoriji juniora Ivan Okmažić je osvojio 1. mjesto i prikupio Uci bodove  za buduće internacionalne nastupe i ukupni plasman na UCI ljestvici.