Nastup BK Makarska u Šibeniku i Zadru na NP u kronometru i cestovnom biciklizmu – vice prvak HR u kadetima Ivan Okmažić

Nacionalno prvenstvu u pojedinačnom kronometru -Ivan Okmažić je kadetski vice prvak

Na Nacionalnom prvenstvu u pojedinačnom kronometru u organizaciji  BK Fortice – Šibenik,

održanom u subotu  (18.07.),  na kružnoj stazi IZ Podi – Dubrava u dužini 9,4 km, a kadeti  su  vozili 2 kruga (18,8 km), Ivan Okmažić član Biciklističkog kluba „Makarska“  je osvojio 2. mjesto sa   ukupnim vremenom od  28;09.14

Vozilo se po promjenjivom i kišnom vremenu uz  učešće  najboljih hrvatskih cestovnih  kadeta, a pobijedio je Zadranin Nikolas Gojković sa  minimalnom prednošću od 38,43.

Ivan Okmažić iz BK „Makarska“, ponovo je kadetski  viceprvak Hrvatske, ovog puta na Nacionalnom cestovnom prvenstvu u Zadru

 U nedjelju 19.07. na stazi Zadar se održalo Nacionalno cestovno prvenstvo u organizaciji BK „Zadar“.

Učestovalo je preko 200  biciklista, a u konkurenciji  14 najboljih hrvatskih kadeta, Ivan Okmažić bio je 2.

Nakon 72,3 km kružne staze tzv.„bibinjska polja“ (Ploča-Dračevac-Babindub), Ivan  je ostvario je izvrsno vrijeme 1:55:38, što je za 14 sekundi zaostatka za pobjednikom Nikolas Gojkovićem, iako je u trećem krugu imao nezgodu te  proklizao, ali se izuzetnom borbenošću  uspio priključiti vodećoj skupini i ostvariti ovaj izuzetan rezultat.

U ovoj sezoni  ovo je njegov četvrti naslov vice prvaka na cestovnim Nacionalnim prvenstvima: Uspon, Kriterij, Kronometar i sad Cestovno prvenstvo i još osvojeno NP u brdskome biciklizmu XCO, prije tjedan dana u Sv. Marinu na Muri.

Rezultati NP_cesta 2020