Održana dodjela nagrada najboljim sportašima u 2020.

Na makarskom Gradskom sportskom centru održana je 9. veljače svečanost proglašenja i dodjela nagrada za najuspješnije sportaše Makarske u 2020. godini, a uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U kategoriji sportskih nada nagrade su dobili: Jure Topić (VK Galeb – Makarska rivijera), Ivan Talaja (VK Biokovo), Laura Bokšić  (OK Makarska) i Anda Lalić (AK Sveti Marko).

Najboljom sportašicom proglašena je već četvrti put za redom atletičarka Klara Andrijašević (AK sveti Marko), koja je u 2020. godini ponovno ostvarila niz zapaženih rezultata. U dvoranskom dijelu sezone postala je prvakinja Hrvatske na 1 500 metara za juniorke te viceprvakinja u konkurenciji seniorki i mlađih seniorki. Na otvorenom se okitila dvostrukom krunom na 1 500 i 3000 m u konkurenciji juniorki, prošle godine nastupila je dva puta za juniorsku reprezentaciju na Prvenstvu Balkana gdje je bila dva puta viceprvakinja, a ostvarila je svoju prvu reprezentativnu pobjedu na tromeču Slovenije, Hrvatske i Srbije koji se održao u Mariboru. Najuspješnijim sportašem u ovoj godini proglašen je Toni Vujčić član ŠK Makarska i član je hrvatske reprezentacije za gluhe i nagluhe osobe s kojom dugi niz godina postiže iznimne rezultate na svjetskim i europskim prvenstvima. U prosincu 2019. godine s istom reprezentacijom osvojio je povijesnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama. Toni je proglašen najboljim sportašem Grada Makarske i 2008. godine.

Najboljom sportskom udrugom proglašen je VK Biokovo koji je osnovan davne 1921. godine. Na Vijeću klubova Veslačkog saveza Dalmacije uručeno im je čak 10 pehara, a jedna od njih je za ukupnu pobjedu u kategorijama juniora B i kadeta A. Njihov trener Luka Srzić proglašen je drugu godinu za redom najuspješnijim trenerom natjecanja Veslačkog saveza Dalmacije. Klub je u 2020. osvoji čak četiri medalje na državnom prvenstvu i jedno četvrto mjesto.

U kategoriji stručnih djelatnika – trenera nagrada je pripala Stjepku Vodanoviću (AK Sveti Marko) koji je od 1996. aktivni član kluba u kojem nakon magisterija postaje trener. Stjepko je 2020. godine vodio na ukupno 23 natjecanja svoje atletičare, nakon tri kola Dalmatinske lige makarski atletičari osvojili su ukupno 54 medalje i sezonu završili kao drugi klub u Dalmaciji iza splitskog ASK-a. Na prvenstvu države i Kup natjecanju AK Sveti Marko je osvojio 12 medalja, a kao trener pozvan je u Istambul da bude dio trenerskog tima u sklopu reprezentacije Hrvatske za juniorke i juniore.

U kategoriji javnih djelatnika nagrada je pripala Nenadu Židiću (BK Makarska) koji je od Zajednice dobio nagradu za životno djelo u sportu 2015. godine.

Na svečanosti su dodijeljena i posthumna priznanja obiteljima Milivoja Čapete i Nikše Andrijaševića.

U Kategoriji prigodne obljetnice nagrađen je OK Makarska za 25 godina kluba.

Nagrade i priznanja uručili su tajnica Danijela Vujčić, član Izvršnog odbora Stjepko Vodanović i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Makarska Miroslav Urlić.