Održana svečana dodjela nagrada najboljim sportašima grada makarska u 2019. godini

Zajednica sportskih udruga grada Makarska na svečanoj dodjeli održanoj u četvrtak 12. prosinca 2020. godine u 12.00 h u sali hotela Biokovo nagradila je najbolje sportaše grada Makarska u 2019. godini.

U kategoriji sportskih nada nagrade su dobili: Šime Žilić (VK Galeb – Makarska rivijera), Leo Vranješ (SRU Arka), Anđela Kristina Selak  (ŽRK Hoteli Makarska), Helena Glavina (VK Biokovo) te Marko Brkušić i Jure Čović (VK Biokovo).

Najboljom sportašicom proglašena je ponovno atletičarka Klara Andrijašević (AK sveti Marko), osvajačica juniorskog i seniorskog kupa Hrvatske na 1500 m, koja je u rujnu ove godine dobila pozivnicu i nastupila na seniorskom mitingu IAAF World chellenge serije, koji je na skali odmah iza mitinga Diamantne lige te tako stala uz bok osvajačicama olimpijskih i svjetskih odličja sa nepunih 18 godina. Najuspješnijim sportašem u ovoj godini proglašen je malonogometaš Igor Osredkar iz MNK Novo Vrijeme Apfel koji je ujedno i kapetan reprezentacije Slovenije u futsalu, njen rekorder sa 155 nastupa. Igor je najvažnija karika u lancu šampionske momčadi Novog Vremena. Lider na parketu. Čovjek koji je uvršten na prošlom Europskom prvenstvu u momčad Eura.

MNK Novo Vrijeme Apfel proglašen je još jedanput najboljom sportskom udrugom a  nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke  Tea Strunju trenera kadetske momčadi HRNK Zmaj.

Nagradu za  životno djelo dobio je Ivo Vusio.

Na svečanosti su dodijeljena i posthumna priznanja obiteljima Severina Grimania, Tihomira Puharića, Ivana Babića i Joska Rubeše..

U Kategoriji prigodne obljetnice nagrađeni su SRU Arka za 10 godina kluba, KBK Mawashi za 20 godina kluba, MNK Novo vrijeme za 40 godina kluba, ŽRK Hoteli Makarska za 25 godina kluba, BK Makarska za 25 godina kluba, AK Makarska za 60 godina kluba, JK Bura za 70 godina kluba i HPD Biokovo za 90 godina kluba.

Nagrade i priznanja uručili su članovi Izvršnog odbora Zajednice Stjepko Vodanović, Frane Mucić, Ivan Rašić , Matko Milunović, potpredsjednica Andrea Alemani , predsjednik Miroslav Urlić i predstavnici Grada Makarska Pročelnik odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić i Savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Marina Andačić Krivić.