Proglašenje bicikliste u 2o22. i osvajanje nacionalnog prvenstva u Ciklokrosu za 2023.

Jučer je u Sisku počela službena natjecateljska sezona 2023. BK-RODA je besprijekorno organizirao Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu.

Staza je bila zahtjevna, blatnjava i teška kao što i priliči takvom natjecanju, a i sve uz samu utrku je bilo odlično urađeno, zato pohvale domaćinu, kao i na gostoprimstvu.
Ivan Okmažić je odvozio odličnu utrku i bio odmah iza najboljeg seniora u nas – Viktora Potočkog, što je izuzetan uspjeh.
Nakon podjele medalja za Nacionalno prvenstvo, u kojoj je Ivan, (ove godine u novoj kategoriji U23), nastupio je zajedno sa seniorima(Elite kategorija), te osvojio naslov DOPRVAKA Hrvatske,
podjeljne su i nagrade na najbolje bicikliste u 2022. godini, pa je Ivan primio I pehar za najboljeg juniora u Hrvatskoj za prošlu godini.
Evo osvrta Ivana Okmažića nakon utrke u Ciklokrosu, na Nacionalnom prvenstvu održanom u nedjelju:
“Brutalna staza i brutalni uvjeti. Jedna od težih utrka u mojoj karijeri, što i odgovara ulasku u seniorsku kategoriju od ove godine. Odličan ulazak u sezonu, ali i pokazatelj da treba nastaviti s teškim radom.
Također, nagrada za prošlu sezonu kao najbolji mtb junior u 2022., je velika čast i kruna prošlu godinu koja je bila uspješna. Nadam se da će i nadolazeća ići u smjeru u kojem je krenula.”

Najbolji-biciklisti-2022 (1)