Ivan Okmažić vice prvak na Brdskom Prvenstvu Hrvatske

U subotu 08.06. u organizaciji BK “Rijeka” održano je Brdsko prvenstvo Hrvatske na stazi  Matulji-Frančići-Bregi-Veprinac-Poklon(Učka).

Vozilo se u svim kategorijama od U 15, Kadeti (M i Ž), Juniori (M i Ž), U 23, Elite, a Masteri A,B. C i D, vozili su bez nacionalnog plasmana.
Po izuzetnom sunčanom danu vozilo sa sa dva startna mjesta, s tim da je staza od 14 km bila iz Matulja, a za mlađe kategorije se startalo sa Veprinca za 7 km.
Na kraju u kategoriji Kadeta Ivan Okmažić osvojio je 2. mjesto u vremenu 22:08, sa 6  sekundi zaostatka iza Frana Bošnjaka  BBK “Šišmiš”.
Naslov vice prvaka države u usponu, za Ivana je izuzetan rezultat respektirajući činjenicu da je najmlađi kadet u prvoj sezoni i ovo je nakon osvajanja Državnog prvenstva u ciklokrosu u Vurudeli početkom sezone, pokazatelj izuzetne fizičke i psihološke spreme našeg člana, koji to pokazuje sa nizom reprezentativnih nastupa u Italiji, Sloveniji i Austriji koje vozi usporedno u cestovnoj i MTB kategoriji.
Slijedeći nastup je na C1 utrci MTB Kupu Hrvatske u Samoboru 16.06. i reprezentativni nastup u Italiji (La Thuille) 22 i 23. 06., na kojem se očekuje sličan pristup.
Za Biciklistički klub “Makarska”
tajnik
Nenad Židić
foto organizator BK “Rijeka”