Poziv Ivanu Okmažiću na EYOF

Poštovani,

članovi, prijatelji, sponzori, donatori, partneri i svi koji pratite i na bilo koji način pomažete rad Biciklističkog kluba “Makarska”,

obavještavamo vas o značajnom događanju po kojem je poziv HBS-a i HOO kruna, a nakon ovog vikenda: trodnevne etapne utrke “Po Dolenskoj” (SLO), gdje je Ivan Okmažić među 60 mladih evropskih biciklista:

ostvario ukupni 13.plasman, a u “kraljevskoj disciplini” osvojio je 4. mjesto kao najbolje plasirani Hrvat. Tjedan dana prije toga Ivan je osvojio Nacionalno prvenstvo u Cestovnom biciklizmu i Kronometru u Šibeniku.

On je i državni prvak u Ciklokrosu početkom godine, vozi i kategoriju MTB  i Kup u brdskom i cestovnom biciklizmom, pa je i naše uvjerenje da je takav poziv sasvim normalan i očekivan.

Ivan je odličan učenik, jedan od najboljih u generaciji i često učesnik na mnogim natjecanjima znanja za svoju školu oca Petra Perice u Makarskoj.

U prilogu je poziv izbornika reprezentacije za nastup našeg Ivana na EYOF (Olimpijski festival evropske mladeži) u Bakuu (Azerbajdžan), kao jedinom hrvatskom mladom biciklistu u dvije kategorije.

Da podsjetimo, prije dvije godine u Gyor-u (HUN), među 65 mladih sportaša hrvatski biciklizam su predstavljali Carlo Jurišević (38. u cestovnoj utrci) i Fran Miholjević (odustao zbog teh.problema),

a za atletiku je te 2017. izuzetnim 6. mjestom Klara Andrijašević, (Makarka iz AK “Sv. Marko”) osigurala ulazak u olimpijski program, nakon ostvarene norme i to nakon samo 5 mjeseci od ulaska u atletske pripreme.

Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) održava se pod pokroviteljstvom MOO-a i ponos je europskih olimpijskih komiteta s 25 godina tradicije, koliko je i godina našem klubu.

EYOF je prvi vrhunski europski multi-sportski događaj namijenjen mladim sportašima od 14 do 18 godina. Postoji zimsko i ljetno izdanje koje se održava u dvogodišnjim ciklusima, u neparnim godinama.

EYOF pripada Europskim olimpijskim odborima (EOC), i najveći je multi-sportski događaj za mlade Europe, te je mjesto susreta mladih sportaša iz 50 zemalja, te se uči vrijednostima i idealima utjelovljenim u Olimpijskoj povelji.

Događaj se održava pod olimpijskom zastavom i bogat je olimpijskim tradicijama. Upravo na EYOF-u mnoge europske sportske zvijezde nadahnute i sutra poduzimaju prve korake na međunarodnoj sceni,a svi koji sudjeluju donose kući prijateljstva i iskustva koja traju cijeli život.

Na ljetnim festivalima sudjeluje oko 3.600 mladih i njihovih dužnosnika u  10 sportova.

EYOF simbolično ujedinjuje mlade Europe u jednom Atletskom selu. To je ulaz na olimpijske igre, s mnogim osvajačima medalja koji su osvojili medalje na olimpijskim igrama i daju vrhunskim mladim sportašima prvi okus onoga što je olimpijski događaj, istovremeno potičući što više mladih da se bave sportom i usvajaju zdrav način života obrazujući i motivirajući ih za život.

Za nastup na najznačajnijoj manifestaciji sporta za mlade u Evropi (koja je nagrada za dosadašnji odgovorni rad), zaželimo Ivanu(ivanokmazic@gmail.comuspješni nastup uz puno sportske sreće i trenutke za cijeli život.

Biciklistički klub “Makarska”,

Siniša Rudelj, predsjednik

Nenad Židić, tajnik

za one koji imaju interes za internetski pregled i praćenje  sportskih događaja u Bakuu raspored je u linku ispod :

https://eyofbaku2019.com/en/page/competition-schedule